AMSTELVEEN - Nu de basisscholen weer deels open gaan, vraagt de gemeente aan scholen in Amstelveen-Zuid om hun leerlingen te wijzen op de peiling voor een mogelijk skatepark in Amstelveen-Zuid. De peiling op Denk mee Amstelveen is daarom met twee weken verlengd tot 31 mei 2020.


Na een oproep in lokale online media, de huis-aan-huis krant en social media heeft de gemeente al ruim 200 reacties binnen. De meeste reacties tot nu toe geven aan dat jongeren voor een skatebaan in Amstelveen-Zuid zijn. De aanleiding voor een onderzoek was een oproep van drie jonge skaters aan de gemeenteraad voor een skatepark in Westwijk. De skaters zelf benaderen hun vriendenkring. Jongerenwerkers zijn ingezet om de jeugd te vragen mee te doen.

Floor Gordon, wethouder speelvoorzieningen: “We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren een stem te geven in de speellocaties in onze stad. Als er behoefte blijkt aan een skatepark, zoals bijvoorbeeld het skatepark in Bankras, dan onderzoeken we of we daar aan kunnen voldoen. Nu de basisscholen deels opengaan zien we kans de doelgroep in een keer te bereiken via bijvoorbeeld nieuwsbrieven van de scholen.” Ook de twee voortgezet onderwijs scholen in Amstelveen-Zuid zijn door de gemeente benaderd.

De uitkomsten van het onderzoek met kosten en locaties gaat uiterlijk dit najaar naar de gemeenteraad.