AMSTELVEEN - In een volle Amstelveense schouwburg ontving dirigent Nico Schimmel een miniatuur replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens als erkenning voor zijn verdiensten voor het Harmonie Orkest Amstelveen. Dat gebeurde tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het orkest op 19 november.


Nico Schimmel is al 25 jaar de bezielende dirigent van het orkest. Hij staat bekend als een veelzijdig dirigent. Vanuit zijn passie voor muziek weet hij jong en oud in het orkest te inspireren. Daarnaast is hij een dirigent die het orkest een divers repertoire laat spelen en graag experimenteert met nieuwe muziekvormen. Hij wordt alom gewaardeerd door orkestleden, omdat hij plezierig is om mee samen te werken, altijd in een goed humeur is en een groot gevoel voor humor heeft.

De Turftrapster is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur. Het is een miniatuur replica van het bronzen beeld van kunstenaar Pieter de Monchy dat in het Oude Dorp staat.