AMSTELVEEN - Per 1 januari 2021 verandert de manier waarop de gemeente een parkeerboete geeft. De gemeente gaat gebruikmaken van waterafstotende kaartjes die in alle weersomstandigheden goed leesbaar blijven. Deze worden na een overtreding achter de ruitenwissers geplaatst. Op het kaartje, dat het formaat van een visitekaartje heeft, staat aangegeven dat er een parkeerovertreding is begaan.


QR-code
Wanneer de QR-code met een smartphone gescand wordt is er meer informatie te zien. De automobilist krijgt per post een bericht met het bedrag van de boete en informatie over de betaalmogelijkheden. Ook wordt in de brief uitgelegd hoe er bezwaar gemaakt kan worden. Op de pagina Parkeerboete is meer informatie te vinden over het ontvangen van een parkeerboete.

Deze werkwijze vervangt de oude manier waarbij er een proces-verbaal achter de ruitenwissers werd geplaatst. De nieuwe werkwijze gaat gepaard met een nieuw systeem. Dit heeft als gevolg dat de parkeerboete niet meer op het raadhuis kan worden betaald. Van deze mogelijkheid werd door weinig mensen gebruik gemaakt.