AMSTELVEEN - Wethouder Rob Ellermeijer ondertekende vrijdag prestatieafspraken met studentenhuisvester DUWO en bewonersvereniging VBU. Hierin staan onder meer afspraken over aantallen studentenkamers, prijsbeleid en duurzaamheid.

“Campus Uilenstede is de grootste studentencampus van Noord West Europa. Dat is best iets om trost op te zijn in Amstelveen. Het is belangrijk dat er ook voor dit jaar goede afspraken zijn gemaakt over genoeg betaalbare studentenwoningen voor Nederlandse, en daarmee ook Amstelveense, studenten”, zegt Ellermeijer. “De ondertekening bevestigt de goede samenwerking met alle partijen.”

Directeur van DUWO Christine Willems beaamt: “Samen met de gemeente en de VBU werken we in goed overleg aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze zonnepanelen en onze proef met een waterstofketel zijn we goed op weg.”

Na de ondertekening kreeg de wethouder een rondleiding over de campus en nam een kijkje in meerdere studentenkamers. Vanaf de bovenste verdieping van een van de woontorens werd een blik geworpen op de zonnepanelen die al zijn aangebracht op de daken.