AMSTELVEEN - Naast het Cobra Museum hebben kinderen samen met vrijwilliger Myrthe van der Gaag een kunstwerk geschilderd op de nieuwe besturingskast van de fontein. De gemeente verving de installatie en de behuizing en één van de medewerkers vatte het idee op om de kast te laten beschilderen.

Casper Wildschut van de afdeling Riolering van de gemeente: “Ik vond de kleur van de behuizing niet passen bij het Cobra. Normaal gesproken zijn deze kasten groen en staan ze ook in het groen. Een goede schutkleur dus. Deze staat pal naast een kleurrijk museum en daar past een kleurrijke kast bij.”

Nina Montijn, hoofd educatie van het Cobra Museum: “Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik er direct mee aan de slag ben gegaan. Tijdens ons gratis kinderatelier op zondag van 11 tot 14 uur zijn twee kinderen onder begeleiding aan het schilderen geslagen. Ik ben bijzonder trots op het resultaat. Het is prachtig geworden.”

Het kunstwerk The Fountain is de enige door Karel Appel ontworpen fontein en bestaat uit een vijf meter hoog beeld op het plein voor het Cobra Museum met vier wateruitgangen.