AMSTELVEEN - De speelplaats aan De Ruwiellaan in het park van openluchttheater Elsrijk is compleet vernieuwd. Het is een natuurlijke speeltuin geworden waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Wethouder Floor Gordon opende de speeltuin samen met kinderburgemeester Bana. Het ontwerp en de nieuwe toestellen in de speeltuin zijn samen met kinderen en bewoners uit de buurt bedacht. Er staan nu ook speeltoestellen speciaal voor kinderen met een beperking.


Speeltuin voor en door kinderen

Wethouder Floor Gordon (Spelrecreatie): “De nieuwe speelplaats aan De Ruwiellaan is heel bijzonder omdat de toestellen allemaal door kinderen uit de buurt gekozen zijn. Wie weet er beter hoe een mooie speeltuin eruit moet komen te zien dan zij? Bovendien is de speeltuin aangelegd met inclusieve toestellen zodat iedereen mee kan spelen. Ik bedank alle kinderen, betrokken bewoners en het kinderdagverblijf voor hun ideeën en inzet.” De kinderen hebben verder gekozen voor een speeltuin met een groen karakter wat past bij het stadspark bij de Kruiskerk en het Openluchttheater.

Inclusieve speeltuin voor alle kinderen

De speeltuincommissie van de Amstelveense Kinderraad heeft zich ingezet om er een inclusieve speeltuin van te maken. Er staat een rolstoelwip voor kinderen met een beperking en er is een zintuigenroute voor kinderen met een visuele beperking zodat alle kinderen kunnen meespelen. Ook hebben de kinderen gekozen voor schommels, een glijbaan, hutjes en wiebelpalen van natuurlijke materialen. Rondom de glijbaan staan op dit moment nog hekken, deze worden over een maand weggehaald zodat het gras de kans krijgt om te groeien.