AMSTELVEEN - Werkplein AA organiseerde een Meet & Greet bij de bloemenveiling FloraHolland. Werkzoekenden konden zo kennis maken met werkgevers in de sierteelt. Ze bezochten vier bedrijven om kennis te maken met de werkzaamheden op en rond de bloemenveiling. Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen verwelkomde de werkzoekenden.


De werkzoekenden kregen eerst een rondleiding van Royal Flora Holland op de internationale marktplaats voor bloemen en planten. Daarna volgde een bezoek aan OZ Planten. Dit bedrijf is één van de grootste plantenexporteurs van Nederland. Ook werd Parfum Flower Company bezocht. Dit is een groothandel gespecialiseerd in geurende tuinrozen. Het laatste bezoek was aan het bedrijf Van Zaal Transport dat bloemen levert aan tuincentra, distributeurs en groothandels.

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen: “Het is belangrijk dat inwoners een leuke baan vinden die bij ze past. Bij deze Meet & Greet kunnen werkzoekenden gelijk in gesprek met een werkgever. Ook kunnen ze een kijkje nemen bij de bedrijven en zich oriënteren. Een aantal werkzoekenden heeft al een afspraak om een dag mee te lopen.”

Amstelveen gaat dit jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in onder andere de zogenoemde krapteberoepen. Dat zijn beroepen waar op dit moment veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.

Werkplein AA
Voor mensen die niet bij de banenmarkt konden zijn, maar wel geïnteresseerd zijn in een (nieuwe) baan of opleiding is er het Werkplein AA. Alle inwoners kunnen hier terecht voor al hun vragen op het gebied van werk en opleiding. Het Werkplein AA bevindt zich in het raadhuis van Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de website van Werkplein AA.