AMSTELVEEN - Vanaf woensdag 29 april 2020 komt er meer ruimte voor kinderen en jongeren om buiten te sporten en te bewegen. Voor dat doel heeft het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland besloten een aantal locaties in de openbare ruimte open te stellen, waaronder ook in Amstelveen.


Het kabinet heeft vorige week besloten dat kinderen tot en met 18 jaar vanaf 29 april 2020 weer georganiseerd en onder begeleiding samen buiten kunnen sporten. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar geldt dat ze daarbij 1,5 meter afstand moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar hoeft dit niet. De sportparken- en velden kunnen vanaf vandaag weer open voor georganiseerde sportactiviteiten voor deze doelgroepen.

De sportverenigingen zijn druk aan de slag om ervoor te zorgen dat zij binnenkort activiteiten aan kunnen bieden. Daarbij gelden een aantal voorwaarden. Sportverenigingen zijn hier per brief over geïnformeerd. Officiële wedstrijden zijn verboden en steeds geldt: geen ouders langs de lijn en thuis douchen. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en jongeren nog steeds: blijf thuis. Ook kunnen topsporters onder voorwaarden weer gaan trainen op een aantal door NOC*NSF aangewezen locaties.

Begeleid sporten in de openbare ruimte
In de regio Amsterdam-Amstelland wordt vanaf vandaag ook in de openbare ruimte meer ruimte gecreëerd voor kinderen en jongeren om te bewegen en te sporten. De komende dagen worden borden, linten en hekwerk verwijderd van de afgesloten fitnesstoestellen in de parken, skatebanen en speelplekken. Overal blijft de regel dat minimaal 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt daarop een uitzondering.

Onderstaande Amstelveense locaties blijven gesloten tot het moment dat er onder begeleiding gesport kan worden door de jeugd.

 • Voetbalveld Middachten;
 • Voetbalveld Bakboord;
 • Voetbalveld Korianderlaan;
 • Basketbalveld Korianderlaan;
 • Voetbalveld Uilenstede;
 • Voetbalveld Vlielandstraat;
 • Voetbalveld Grote Wielen.

  Speelboerderij Elsenhove gaat zo snel als mogelijk weer open zodra dit op een veilige en verantwoorde manier kan.

  Monitoring en handhaving

Drukke plekken, zoals parken, pleinen, winkelstraten, markten en langs de Poel of langs de Amstel, blijven handhaving en politie actief monitoren. Als het nodig is, worden er maatregelen genomen, zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, inzetten van matrixborden of omroepwagens, geven van waarschuwingen of (gedeeltelijk) afsluiten. Houden mensen zich niet aan de regels, dan riskeren ze een boete van € 390,-. De nadrukkelijk oproep richting alle inwoners is om elkaar de ruimte te geven, zoveel mogelijk thuis te blijven, drukke plekken te vermijden en het bezoek aan park, plein, markt of winkelstraat zo kort mogelijk te houden. Deze maatregelen blijven ook nu heel hard nodig om het coronavirus te bestrijden en de druk op de zorgcapaciteit te beperken.