AMSTELVEEN - Bij de gemeente kwam een aanvraag binnen om het terras van de frietzaak aan de Nieuwe Kalfjeslaan rookvrij te maken. De gemeente streeft naar een rookvrije generatie, waarin jongeren zo min mogelijk in aanraking komen met roken.


De eigenaar Ronald Lases wil een gezondere en rookvrije omgeving voor zijn medewerkers én klanten. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen overhandigde een rookvrij-bord aan de eigenaar.De eigenaar wil ook geen rookpauzes meer voor zijn personeel. Wel kunnen ze tijdens hun pauze een stuk fruit nemen. Ook heeft hij stoppen met roken cursussen aangeboden aan zijn personeel. En met resultaat. Iedereen is gestopt met roken.

Meer dan 100.000 klanten per jaar bezoeken de cafetaria. Zij komen veel van een van de sportvelden die vlakbij liggen. De cafetaria verkoopt ook gezonde producten, zoals salades, gezonde drankjes en vegetarische producten. Er worden geen rookwaren verkocht.

Aanmelden voor Rookvrije Generatie Awards 2020
Inwoners kunnen bedrijven, organisatie en (sport)verenigingen opgeven voor de Rookvrije Generatie Awards 2020. Tot en met 20 maart 2020 kunnen initiatieven die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie worden aangemeld. Met de Rookvrije Generatie Awards zet de gemeente Amstelveen mooie initiatieven die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie in het zonnetje. Aanmelden kan via de website rookvrije generatie.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Mooi dat we zulke initiatieven zien in onze samenleving. We hopen dat ook andere organisaties of bedrijven zich inzetten voor een rookvrije generatie.” Een initiatief kan worden aangemeld bij de gemeente via het e-mailadres rookvrij@amstelveen.nl.