AMSTELVEEN - Op zondag 22 maart 2020 is Amstelveen weer het toneel van de lentemarathon. Zo’n 1.700 lopers gaan de uitdaging aan. Helaas is het onvermijdelijk dat op enkele plaatsen overlast zal zijn. Houd u rekening met omleidingen en afgezette straten. Het evenement duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot uiterlijk 15.30 uur.

De organisatie zet verkeersregelaars in op punten waar de lopers fietsers en automobilisten tegenkomen, en er zijn verkeersmaatregelen langs de Amstel ( “geen doorgang voor racefietsen zuidwaarts op de Amsteldijk tussen Langs de Akker en de Hollandse Dijk” ), in het Oude Dorp ( “enkele uren afgesloten voor alle verkeer“ ) en op de Pieter Lastmanweg vanaf de voormalige Hudson’s Bay tot aan de finish op het Stadsplein.

Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de hele en de estafettemarathon. De lopers gaan vanaf de atletiekbaan van AV Startbaan naar Middenhoven, langs de golfbaan naar de Amstel, lopen over de Amsteldijk tot aan Uithoorn, passeren het weidelandschap van de Bovenkerkerpolder, de Nesserlaan en bereiken in Bovenkerk het Amsterdamse Bos. Na de kilometers door het bos lopen ze langs de Emmakade en via het Zwarte Pad naar het Oude Dorp en komen andermaal in Middenhoven. Door het tunneltje bij Marne, langs de Beneluxbaan en de Maarten Lutherweg, wordt het Stadshart bereikt, waar de eerste lopers zullen finishen rond 12.30 uur.

De lopers van de halve marathon starten om 11.30 uur en kiezen voor een route door Middenhoven en het Amsterdamse Bos. Vanaf het Zwarte Pad volgen zij de route van de marathonlopers. De finish van de halve marathon wordt verwacht vanaf 12.45 uur. Alle lopers dienen te finishen vóór 15.30 uur. De kidsloop over 1 km wordt gelopen op het terrein van de atletiekvereniging aan de Startbaan.

Alle informatie en routes vindt u op de website van de lentemarathon.

Namens de organisatie wordt iedereen uitgenodigd om langs de route de lopers aan te moedigen.