AMSTELVEEN - Dinsdag is de vervoersservice ANWB AutoMaatje officieel van start gegaan in Amstelveen met een eerste rit door wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer). Deze laagdrempelige vervoersservice is er voor Amstelveners die minder mobiel zijn. Zij kunnen vaak niet meer zelf voor vervoer zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruikmaken, bijvoorbeeld omdat de bushalte te ver weg is of omdat men slecht ter been is. Inmiddels hebben zich al meerdere Amstelveense vrijwilligers aangemeld als chauffeur.


De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten. Een groot deel van hen was dinsdag aanwezig bij de lancering in wijkcentrum Dignahof, net als vrijwilligers die rijden in Uithoorn en Aalsmeer. Net als onder meer de ANWB-regiomanager Leo Becker, AutoMaatje-coördinator Huib Vogelaar en manager van Participe Elena Nabatova, deze organisatie begeleidt de nieuwe vervoersservice voor de gemeente.

Hartverwarmend

“Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor een ander”, zegt wethouder Herbert Raat, die ook de oude wijkagent herkende tussen de vrijwilligers. “Zij maken het mogelijk dat minder mobiele Amstelveners toch nog kunnen aansluiten bij een klaverjasavond of een bushalte kunnen bereiken. Ik mocht voor het eerste ritje twee dames naar huis brengen en dat was erg gezellig om te doen. Ik zou willen zeggen: Geef je op als vrijwillig chauffeur. Je krijgt er veel voor terug.”

Vervoer

AutoMaatje biedt vervoer aan in geheel Amstelveen of voor bestemmingen daarbuiten. De vrijwillige chauffeur ontvangt van de passagier een vergoeding voor de rit (35 eurocent per kilometer). Door ANWB AutoMaatje toe te voegen aan het bestaande vervoersnetwerk in Amstelveen, kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over ANWB AutoMaatje of meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem contact op via automaatje-amstelveen@participe.nu of 020-5430458. Meer informatie is ook te vinden op www.participe-amstelland.nu/automaatje