AMSTELVEEN - Op 11 februari was het Kunstcongres met perspectief in het Jan van der Togt museum in Amstelveen. Achtenveertig beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking konden hier hun werk exposeren. Doel van de dag is het talent van de kunstenaars zichtbaar te maken en de ontwikkeling van professioneel kunstenaarschap aan te moedigen. Met het congres wil UWV organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden.

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen opende de tentoonstelling en sprak de aanwezigen toe. Bij het kunstcongres waren de creatieven met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken aanwezig. Ook konden 4 kunstenaars een prijs winnen: deel uitmaken van een rondreizende tentoonstelling door de provincie Noord-Holland.

Wethouder Van Ballegooijen gaf aan: “Het is belangrijk dat deze groep hun creatieve talenten laat zien. We moeten ook anderen, zoals bijvoorbeeld werkgevers, stimuleren om niet te focussen op de beperking, maar op de mogelijkheden en het creatieve talent.Het is nodig om verbinding te maken, mogelijkheden en kansen te benutten en jezelf zichtbaar te maken. Daardoor kunnen mensen met een beperking ook meedoen. Dat is belangrijk.”

Ook bedankte de wethouder het UWV voor het organiseren van deze bijeenkomst en de kunstenaars voor het meedoen. Veel kunstenaars krijgen hierdoor werk of opdrachten voor werk.

Kitty Korver, Michiel Knol, Jaqueline Storm en Corrade Calderaro zijn de vier winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Midden.