AMSTELVEEN - Op 28 oktober start de Nationale Klimaatweek. In die week, die loopt tot en met 5 november, laat de gemeente inwoners zien wat er in Amstelveen allemaal al gebeurt en hoe inwoners zelf duurzame stappen kunnen zetten. Ook is de gemeente met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op zoek naar Klimaatburgemeesters. Dat zijn inwoners die zich nu al inzetten voor een beter klimaat.

“Het doel van de Nationale Klimaatweek is om zoveel mogelijk inwoners te inspireren zich in te zetten voor een duurzaam Amstelveen. Daarom roepen we Amstelveners op mee te doen aan de Klimaatweek en zoeken we Klimaatburgemeesters”, vertelt Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid. “Want juist het duurzame voorbeeld van je buren zet aan tot actie.”

Een Klimaatburgemeester is iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kunnen grote dingen zijn, maar ook kleine. Van zonnepanelen op het huis, tot het verwijderen van een paar tegels uit de tuin in ruil voor groen. Iemand die een duurzame actie is gestart of een kringloop app voor de buurt in het leven heeft geroepen. Amstelveners kunnen zichzelf opgeven of iemand anders.

Alle informatie is te vinden op iedereendoetwat.nl/nkw/klimaatburgemeester. Op deze pagina kunnen inwoners zich ook inschrijven. Dat kan tot en met 15 oktober (en niet tot 1 oktober zoals op de pagina staat vermeld).

Nationale Klimaatweek in Amstelveen

Van 28 oktober tot en met 5 november zal de gemeente inwoners onder andere informeren over de duurzame acties waar ze aan mee kunnen doen, zoals de zonnepanelenactie. Ook ontvangen inwoners informatie over een gratis voucher ter waarde van €60, waar energiebesparende materialen mee aangeschaft kunnen worden. Ook is er aandacht voor duurzame subsidies die in Amstelveen beschikbaar zijn. Binnenkort informeert de gemeente u verder.