AMSTELVEEN - Tijdens de week van de opvoeding (3-9 oktober) bezocht wethouder Marijn van Ballegooijen het consultatiebureau in het Medisch Centrum Zonnestein. Doel van de week is om ervaringen en kennis uit te wisselen tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Daarom ging de wethouder in gesprek met twee verloskundigen Søs en Susanne en verpleegkundige Margreet.

De wethouder overhandigde de dames ook de folder Kansrijke start. Deze informatiefolder van de gemeente is bedoeld voor ouders die minder te besteden hebben. De folder laat zien welke ondersteuning zij kunnen krijgen tijdens de eerste 1.000 dagen van hun kind, zodat ieder kind een kansrijke start kan maken. Verloskundigen Søs, Susanne en Margreet gaan de folder verspreiden tijdens hun werk. Ze vertellen dat sommige ouders die recht hebben op hulp, deze niet aanvragen uit schaamte en onwetendheid over de mogelijkheden.

Marijn van Ballegooijen, wethouder Jeugd; “Als ouder wil je het beste voor je kind. Helaas zijn er soms omstandigheden, waardoor dit niet lukt. De gemeente doet er van alles aan om te zorgen dat al onze kinderen veilig, gezond en met gelijke kansen opgroeien. We zien namelijk dat kinderen die bij de geboorte een valse start krijgen, later meer kans hebben op psychische en fysieke problemen. Daarom willen we deze gezinnen steunen.’

De folders liggen op het raadhuis, bij huisartsen en consultatiebureaus.