AMSTELVEEN - Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Naast dit comfort bespaart het energie en daarmee kosten. Voor huiseigenaren is het vaak lastig om een keuze te maken uit de verschillende aanbieders van isolatie. Daarom start de gemeente in Amstelveen Zuid een isolatieactie voor haar inwoners.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “De gemeente wil het inwoners makkelijk maken om energie te besparen. Deze actie helpt inwoners om eenvoudig de eerste stap te zetten. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Het isolatiebedrijf voldoet aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit, service en garantie worden gewaarborgd. Met deze actie wil de gemeente daarnaast het isoleren van woningen een extra impuls geven. Beter isoleren zorgt voor een besparing op de energierekening en voor meer wooncomfort.”

Online informatiebijeenkomst 23 september
Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 23 september een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de isolatieactie verder toegelicht en kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, Energieloket Amstelveen en de installateur. Huiseigenaren kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

Inschrijven voor de isolatieactie
Huiseigenaren kunnen zich nu al inschrijven voor de isolatieactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

De actie is opgezet in samenwerking met het Energieloket Amstelveen. Technische specialisten van het Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die het isoleren van de woning uitvoert. Inschrijven kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen.