AMSTELVEEN - In de vijver van de Stadstuinen ligt sinds 7 juli 2020 een Hart van Medeleven. Dit hart is een tijdelijk monument ter nagedachtenis aan alle mensen die afgelopen tijd zijn overleden en als uiting van medeleven aan hun nabestaanden. Op dinsdag 7 juli 2020 vond een ingetogen openingsceremonie plaats.


Nadat het gemeentebestuur en een aantal inwoners bloemen bij het hart hadden neergelegd, sprak burgemeester Tjapko Poppens aanwezigen toe. Daarna droeg stadsdichter Matthijs den Hollander een gedicht voor.

Het Hart van Medeleven ligt tot en met 24 juli 2020 in de vijver van de Stadstuinen. Iedereen is van harte welkom om er bloemen neer te leggen. Het hart staat symbool voor deze periode: het hart voor de zorg, hart onder de riem, hart voor elkaar en nu dit hart van medeleven.

Burgemeester Tjapko Poppens: ”Voor mensen die afgelopen tijd een dierbare verloren is dit een verdrietige tijd. Door de coronamaatregelen was er weinig ruimte om afscheid te nemen. Daarom we vinden het belangrijk om stil te staan bij de afgelopen periode, te herdenken en het persoonlijk verlies een plek te geven in de vorm van dit tijdelijke monument. Dit hart is een uiting van medeleven aan hen allen.” Lees ook de volledige toespraak van burgemeester Poppens.