AMSTELVEEN - Dinsdagmiddag 15 september tussen 16.00 en 17.00 uur geeft wethouder Floor Gordon de aftrap voor de campagne ‘Groen moet je doen’. Amstelveners kunnen een winterharde plant ophalen waarbij geldt: op is op.


De uitdeellocatie is het grasveld bij de parkeerplaats bij het raadhuis. Het doel van de campagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor ideeën aandragen via denkmee.amstelveen.nl: het online participatieplatform van de gemeente.Er is € 100.000 beschikbaar.

Amstelveners kunnen ideeën indienen om de stad met nog meer groen te verfraaien en de beleving ervan te vergroten. Het gaat om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin, een minibos of een groene bibliotheek voor het ruilen van zaden of stekjes. Wethouder Floor Gordon (Groen): “Amstelveen is een groene stad, daar zijn we trots op. Medewerkers verzorgen met veel passie plantsoenen, parken en bomen. Bewoners kunnen gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de groen op gebouwen subsidie of het aanvragen van een geveltuintje voor hun deur. Dinsdag 15 september starten we de actie ‘Groen moet je doen!’. Heeft u zelf of samen met uw buurt een goed idee? Stuur dit in! Dan gaan we samen aan de slag.”

Vier groenrondes

De gemeente heeft Amstelveen in vier gebieden opgedeeld. Per gebied kunnen inwoners ideeën aandragen en erop stemmen waarna de gemeente deze beoordeelt en ideeën selecteert voor een ronde langs de ingestuurde locaties samen met de indieners. De groenadviseurs vertellen tijdens deze ronde of en hoe zij de ideeën kunnen vervullen. De keuze is o.a. afhankelijk van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Aansluitend start waar mogelijk de uitvoering. Het eerste gebied is Groenelaan en Keizer Karelpark. Ideeën voor de eerste selectieronde indienen kan tot en met 11 oktober. In 2021 volgen de groenrondes van de andere wijken.

Denk mee Amstelveen

Ideeën indienen en stemmen kan vanaf 15 september 2020. Dat kan overigens ook alvast als u in één van de andere gebieden woont. Kijk voor meer info op denkmee.amstelveen.nl. Maak een account aan voor het indienen van een idee en ook voor het stemmen.Kijk op de pagina Groen moet je doen! voor alle informatie over de campagne én tips om uw gevel en tuin te vergroenen.