AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen ondersteunt drie tennisevenementen. Het gaat om Het Amstelveen Women’s Open in juli, en Het Nationaal Kampioenschap alsmede Het Nationaal Kampioenschap Rolstoeltennis aan het eind van het jaar. “Mooie evenementen die bijdragen aan inclusie en het stimuleren van de sport in Amstelveen”, zegt wethouder Herbert Raat.

De tennistoernooien worden georganiseerd door de KNLTB en worden gehouden op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. De gemeente verstrekt per evenement een bedrag van vijfduizend euro aan subsidie. De toernooien zetten Amstelveen op de kaart, maar belangrijk zijn ook de evenementen eromheen voor de Amstelveense inwoners.

Side events voor Amstelveners

Rond de toernooien komen er scholenprogramma’s en Kids Days, waarop kinderen naar toptennis kunnen kijken. Daarnaast zijn er moeder-dochteractiviteiten, een ouderenprogramma, (rolstoel) clinics en kunnen Amstelveners in contact komen met topspelers en –speelsters.

Op deze manier levert de gemeente een bijdrage aan de sportbeleving, sportstimulering en sportbeoefening in Amstelveen. “Bovendien maken we duidelijk dat je ook met een beperking kunt sporten en topsport kunt bedrijven”, zegt Raat.