AMSTELVEEN - Om het aandeel zonnepanelen op daken de komende jaren aanzienlijk te vergroten organiseert de gemeente op 21 september een rondetafelgesprek met vastgoedeigenaren, beleggers en gebruikers van panden met grote daken. De insteek daarbij is het uitwisselen van kennis en ervaring en bespreken hoe de gemeente zo goed mogelijk faciliteren.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Met het benutten van grote daken voor zonnepanelen is veel winst te behalen. De potentie in Amstelveen is enorm. Het zou gaan om 168.056 zonnepanelen, die in totaal 42,4 GWh (gigawatt uur) leveren. Daar kan je 4000 miljoen keer je smartphone mee opladen. Daarnaast verdient de investering zich vanzelf weer terug. Een win-win dus. Tijdens het rondetafelgesprek delen we naast kennis en ervaring ook informatie over regelingen waar gebruik van kan worden gemaakt.”

Met de Regionale Energie Strategie (RES) die de gemeente Amstelveen in 2021 heeft vastgesteld is gekozen voor het maximaal inzetten van zonnepanelen op daken en parkeerplaatsen.

Onderzoek uitgevoerd door bureau Urgis in opdracht van de gemeente Amstelveen laat zien dat in 2020 in totaal 11 procent van de potentiële energieopwekking op daken is benut. Alle geschikte daken van gemeentelijk vastgoed worden voorzien van zonnepanelen, maar dat is niet voldoende. Grote daken van bedrijven zijn nodig om de ambitie te realiseren.

Programma rondetafelgesprek ‘Zon op Dak’
Datum
: 21 september 2021 van 15.00-16.45 uur
Locatie: Raadhuis Amstelveen; kamer 1.38
Vanaf: 15.00u inloop

- 15.30u: Welkom & aftrap Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid
- Introductieronde
- Gesprek o.b.v. vragen/stellingen
- Vastgoedeigenaar met groot dak en zonne-energie ligt case toe
- Alex Muhring, Algemeen directeur van Zoncoalitie, over best practices en belang van komende SDE++ ronde
- 16.45u: Afsluiting en napraten

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl onder vermelding: 21 september. Deelnemers kunnen tevens vragen die er zijn in de mail toevoegen.