AMSTELVEEN - Het Amstelveense college heeft ingestemd met een garantiesubsidie voor Cultuurcentrum VU Griffioen voor het realiseren van een cultureel zomerprogramma voor de studenten op Uilenstede. Dit laagdrempelige culturele aanbod zorgt voor een positieve impuls op de campus nu de studenten door corona veelal moeten thuisblijven.

De gevolgen van de coronamaatregelen zijn niet gering voor de studenten op Uilenstede. Bijbanen zijn veelal weggevallen, studies ondervinden vertraging, introductieweken zijn versoberd, vakanties slechts beperkt mogelijk en festivals gaan niet door. Deze zomer blijven veel meer studenten thuis zonder mogelijkheden voor vertier. Daarom wil de Griffioen met steun van de gemeente de gedupeerde studenten van augustus tot begin september 2020 een coronaproof cultureel zomerprogramma in en rond Uilenstede aanbieden.

Maatschappelijke voorzieningen
“Het zomerprogramma zorgt ervoor dat de studenten deze zomer samen toch wat plezier kunnen hebben en het stelt Griffioen in staat om te experimenteren met een innovatief programma binnen de grenzen van de anderhalvemetersamenleving”, zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). “We vinden het belangrijk dat er toegang blijft tot maatschappelijke voorzieningen in tijden van corona. Daarom heeft het college samen met de gemeenteraad het Ondersteuningsfonds Corona in het leven geroepen. Ik ben blij te zien dat culturele instellingen hier ook gebruik van maken.”

Zomerprogramma
Normaal gesproken organiseert de Griffioen geen buitenactiviteiten, maar daar wordt deze zomer een uitzondering op gemaakt. Het coronaproof programma, dat alleen bestemd is voor studenten, zit vol met theater en cursussen waarvoor het campusterrein en de stad als podium dienen. Studenten betalen een bescheiden financiële bijdrage voor (een deel van) het programma.

Garantiesubsidie
Griffioen ontvangt een garantiesubsidie van € 44.795,- van de gemeente onder voorbehoud van het verkrijgen van de benodigde vergunningen.