AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen ondersteunt culturele initiatieven die vanuit de inwoners komen van harte. Een voorbeeld hiervan is het Amstelveens Boekenfeest in ANNA dat steeds groter wordt. Om te kunnen uitbreiden en meer festiviteiten aan de vorig jaar drukbezochte dag te kunnen toevoegen, ondersteunt de gemeente de organisatie met subsidie. Op zondag 8 maart 2020 is de derde editie van het boekenevenement.

Het college omarmt het idee van het Amstelveens Boekenfeest dat op een laagdrempelige manier inwoners van Amstelveen wil laten kennismaken met literatuur en de kracht van het verhaal. “In de nieuwe Cultuuragenda 2020-2024 hebben wij de ambitie vastgelegd om alle Amstelveners, uit alle lagen van de bevolking, op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met kunst en cultuur. Daar sluit het Boekenfeest prachtig bij aan”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Het gratis festival is bereikbaar voor iedere portemonnee. Het is mooi om te zien dat er ook behoefte aan bestaat gezien de grote opkomst vorig jaar in ANNA.”

Auteurs 2020
Het initiatief van de Amstelveense auteur en columnist Jacobine van den Hoek trok de eerste keer zoveel geïnteresseerden dat de ruimte waar lezingen gehouden werden te klein was. Dit jaar is ervoor gekozen de schrijvers een podium in de kerk te geven, want Van den Hoek heeft een aantal mooie namen uitgenodigd: auteurs Simone van der Vlugt en Robert Vuijsje maken hun opwachting. Het podiumprogramma is vanaf verschillende plekken goed te volgen door het gebruiken van koptelefoons die ook voor Silent Disco worden gebruikt.

Uitbreiding
Er zijn meer festivalelementen aan het feest toegevoegd zoals live muziek en kleine kunstzinnige en theatrale activiteiten. Zo kunnen bezoekers zichzelf laten fotograferen in de cover van een boek. Het Boekenfeest vindt normaal in februari plaats, maar vanwege een samenwerking met CPNB (het marketing- en communicatiebureau van de Nederlandse boekenwereld) wordt het dit jaar geprogrammeerd tijdens de Boekenweek. Het thema van het Boekenfeest is ‘Rebellie’. De opening wordt om 11.00 uur verricht door wethouder Raat.