AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen zet van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli een pendeldienst in tussen de bushaltes Poortwachter en Sportlaan en andersom, zodat inwoners gebruik kunnen blijven maken van de haltes Grote Beer (Middenhoven) en Startbaan (Van der Hooplaan). De reguliere busdienst rijdt niet vanwege spoedwerkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan een deel van de Bovenkerkerweg (N521) tussen Uithoorn en Amstelveen.

Vanwege het spoedonderhoud aan de provinciale weg worden de bussen tussen Uithoorn en Amstelveen omgeleid via de Legmeerdijk en rijden zij tot aan halte Poortwachter (de bushalte naast de Amsteltramhalte). Dit betekent dat de haltes Grote Beer en Starbaan komen te vervallen. “Grote Beer is een belangrijke bushalte, mede omdat hier veel Amstelveners wonen die minder mobiel zijn”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer). “Eerder heeft mijn voorganger Rob Ellermeijer zich een jaar lang hardgemaakt voor het opnieuw in gebruik nemen van deze halte. We vinden het niet acceptabel dat inwoners en andere reizigers deze halte een week lang niet kunnen gebruiken. Ons is pas recent gemeld dat deze situatie zou ontstaan. Daarna hebben we meteen actie ondernomen en een pendeldienst geregeld.”

Pendeldienst

De pendeldienst is met name bedoeld voor inwoners en andere reizigers die niet naar een verder weg gelegen halte kunnen lopen of fietsen. De pendelbus rijdt dagelijks 4 x per uur in beide richtingen tussen 08.00 uur tot 20.00 uur. Het betreft een luxe 8-persoons taxibus waarin ook ruimte is voor een rollator of inklapbare rolstoel. De haltes Poortwachter, Grote Beer, Startbaan en Sportlaan worden voorzien van informatie en een dienstregeling.
Vanwege de korte voorbereidingstijd zal de pendeldienst niet opgenomen worden in het reisinformatiesysteem www.9292.nl

Verder reizen

Vanaf de halte Poortwachter kunnen reizigers per Amsteltram verder reizen. Ook rijdt hier de bus van/naar Uithoorn. Vanaf de halte Sportlaan kan verder gereisd worden per bus (R net lijn 357/358, 8 x per uur per richting) naar Westwijkplein, Aalsmeer, Amstelveen Busstation en Amsterdam.