AMSTELVEEN - Werkplein Amstelveen organiseerde de banenmarkt ‘Werken en leren’. Inmiddels worden de eerste contracten na de werkmarkt ondertekend. Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen was aanwezig bij de feestelijke ondertekening bij Kinderrijk waar drie kandidaten gelijk aan de slag kunnen. Op de banenmarkt waren meer dan 100 werkzoekenden en 25 werkgevers aanwezig.


Het doel van deze bijeenkomst was om meer mensen door verkorte, arbeidsmarktgerichte (leer-werk) trajecten te laten werken. Op deze banenmarkt met werkgevers konden inwoners die op zoek zijn naar werk en benieuwd zijn naar de mogelijkheden gelijk informatie krijgen en een match maken.Amstelveen gaat dit jaar meerdere bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in zogenoemde krapteberoepen. Dat zijn beroepen waar veel openstaande vacatures zijn. Het doel is om meer inwoners aan het werk te helpen en de problemen door de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen: “Het is belangrijk voor inwoners om een baan te hebben en mee te kunnen doen. Zo kunnen ze ook mensen ontmoeten. Door de krapte in de arbeidsmarkt in onder andere de zorg, ICT en onderwijs zijn er ook volop kansen voor mensen die er een tijd uit zijn geweest. Dit jaar gaat het Werkplein een bredere campagne om meer inwoners naar werk te begeleiden. Op het Werkplein kunnen alle inwoners terecht voor al hun vragen op het gebied van werk en opleiding. En heel mooi dat 3 kandidaten die op onze Werkplein banenmarkt waren nu gelijk aan de slag kunnen bij Kinderrijk”

Kinderrijk
Kinderrijk heeft een samenwerking met het ROC Amstelland voor Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Kinderrijk heeft 15 BBL-kandidaten in de klas die de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker op MBO-4 niveau gaan volgen. Het traject zal 6 februari van start gaan. De kandidaten moeten minimaal 24 uur werken en gaan 1 dag in de week naar school. Vanuit de Meet & Greet zijn nemen drie kandidaten deel aan deze werkleertraject.

Werkplein
Het Werkplein AA is voor alle inwoners die werk zoeken en bedrijven in de gemeenten Amstelveen. Je krijgt informatie, hulp en training. Daardoor heb je meer kans op een nieuwe baan. Je kunt gebruik maken van onze computers om naar werk te zoeken en te solliciteren. De medewerkers helpen je graag. Ook organiseert het Werkplein ontmoetingen met bedrijven die banen voor inwoners hebben. Het Werkplein zit in het raadhuis van Amstelveen. Meer informatie vindt op de website van Werkplein AA.