AMSTELVEEN - Op 17 januari 2020 was Wethouder Zorg, Marijn van Ballegooijen, aanwezig bij Wijkcentrum Middenhof bij de feestelijk ingebruikname van de bussen voor de Participe Amstelland ontmoetingsgroepen voor inwoners met beginnende dementie. Deze ontmoetingsgroepen voor dagbesteding worden door de gemeente gefinancierd. Met deze bussen kunnen ze leuke uitjes doen. Ook andere groepen en instellingen kunnen de bussen gebruiken.

Het vervoer van deelnemers naar de ontmoetingsgroepen voor dagbesteding voor dementerenden in Amstelveen is op een andere manier geregeld. Via Stichting ‘Mobiliteit voor Iedereen’ zijn er nu twee bussen in Amstelveen. Het zijn mooie, nieuwe bussen voor 9 personen. De bussen zijn voorzien van logo’s van lokale sponsoren. Chauffeurs van Roads Vervoer, een dagbestedingsproject gespecialiseerd in vervoer, brengen en halen hiermee de deelnemers van de Ontmoetingsgroepen.

Inzet van de bussen
De bussen worden gebruikt voor de ontmoetingsgroepen (ook het Odensehuis), de dagbesteding voor (beginnend) dementerenden. Dat is op maandag, woensdag en vrijdag. Daarnaast worden ze gebruikt voor uitjes, naar bijvoorbeeld de vrijdagmarkt of een Amstelveens museum. Dat kunnen overigens ook uitjes zijn van andere groepen. Ook de wandelgroep uit De Bolder gaat de bussen gebruiken. Zij maken vanaf verschillende locaties een wandeling en gebruiken de bussen om iedere keer op een andere plaats te kunnen starten. Op veel van onze wijkcentra wordt samen gegeten. Ook voor het vervoer hiernaartoe zijn de bussen een uitkomst. Met name in de donkere wintermaanden.

Wethouder Van Ballegooijen: “Heel mooi dat deze bussen er zijn. Inwoners met dementie kunnen zo nog leuke uitjes doen. Ook andere groepen en organisaties kunnen van deze bussen gebruikmaken. De gemeente en Participe zijn ook in gesprek met andere maatschappelijke organisaties in Amstelveen om het gebruik van de bussen te delen.”

Voor de bussen zijn nog meer sponsoren nodig. Ook worden nog chauffeurs gezocht. Heeft u interesse? Dan kunt u een mail sturen naar gemeente Amstelveen.