Amstelveen - Ook dit jaar doet Amstelveen mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober t/m 5 november 2021. Er is een landelijk programma waar de gemeente op aanhaakt, maar in Amstelveen zijn er ook diverse duurzame acties en helpt de gemeente inwoners op weg om energie te besparen.

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: "Steeds meer inwoners zijn op zoek naar informatie over energiebesparing en het verbeteren van hun wooncomfort. De Nationale Klimaatweek Amstelveen sluit naadloos aan op deze behoefte. Iedereen doet wat! Vanuit de gemeente organiseren wij collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en woningisolaties. Energieloket Amstelveen verzorgt verdiepende webinars. Gratis energiecoaches adviseren huurders en woningeigenaren over kleine energiebesparende maatregelen en subsidies. Woningeigenaren met een duurzaam huis inspireren buurtgenoten tijdens de Duurzame Huizen route met hun persoonlijke ervaring. Het Servicepunt Energieadvies staat klaar voor de vragen van VvE's en bewonersgroepen. Kortom, Amstelveen maakt het!"

Nationale Klimaatweek Amstelveen (27 oktober tot en met 5 november 2021)
Het volledige programma is te vinden op op amstelveen.nl/duurzaamheid

Landelijk programma Nationale Klimaatweek - Op de website Iedereen doet wat staat een overzicht van de landelijke activiteiten die plaatsvinden tijdens de Nationale Klimaatweek met o.a.:
De Nacht van de Nacht op 30 oktober - Op die avond doven zoveel mogelijk bedrijven en inwoners de lampen en zijn er activiteiten in het donker. Ook het Raadhuis dooft de lichten en de gemeente roept inwoners op mee te doen.
Duurzame Huizen route op 30 oktober en 6 november - Bezoek een duurzaam huis in de buurt ter inspiratie van de mogelijkheden.

Isolatieactie in Amstelveen Zuid – Het isoleren van de woning zorgt voor een besparing op de energierekening en meer comfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Woningeigenaren kunnen zich tot 2 november inschrijven voor de isolatieactie

Zonnepanelenactie in Amstelveen – Zonnepanelen wekken energie op en zorgt voor een besparing op de energierekening. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. Woningeigenaren kunnen zich tot 6 december inschrijven voor de zonnepanelenactie.

Gratis cadeaubon voor huurders t.w.v. €60 voor energiebesparende producten. Vraag snel aan, want op=op.

Gratis adviesgesprek met energiecoach voor huurders en woningeigenaren

Inwoners en organisaties vragen steeds vaker om duurzaam advies, daarom is de gemeente op zoek naar energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die woningeigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.Uw woning verduurzamen? Maak gebruik van de subsidie Energiebesparing. Er zijn binnen de subsidieregeling Energiebesparing subsidies voor maatregelen m.b.t. isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen of koelen.

Subsidie voor groene daken - Groene daken dragen bij aan een langere levensduur van het dak, zorgen voor koeling van het gebouw in de zomer en biedt nog veel meer voordelen.

Duurzame hulp VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en kleine particuliere verhuurders? Daarvoor kunnen inwoners terecht bij het Servicepunt Energieadvies.