AMSTELVEEN - De raad heeft in zijn vergadering van 23 september met ingang van 1 oktober 2020 op zijn verzoek eervol ontslag verleend aan griffier Marnix Philips.

Marnix Philips heeft als griffier in Amstelveen onder andere bijgedragen aan de strategische positionering van de gemeenteraad. Zo heeft hij de raad begeleid bij de totstandkoming en implementatie van de nieuwe werkwijze, waarbij de raad meer kan sturen op zijn eigen agenda, invloed kan uitoefenen op de inrichting van het besluitvormingsproces en meer ruimte is gemaakt voor inbreng van de inwoners. Ook heeft hij de raad in de regionale samenwerking in positie gebracht. Na drie jaar verlaat Marnix Philips de gemeente Amstelveen om per 1 oktober als raadsgriffier aan de slag te gaan in Haarlem.

De gemeenteraad heeft Bert Schouten aangewezen als waarnemend griffier met ingang van 1 oktober. Bert Schouten heeft een ruime ervaring als interim griffier, interim gemeentesecretaris en interim bestuursadviseur. Hij was interim griffier in onder andere Papendrecht, Wijk bij Duurstede en Wassenaar.