AMSTELVEEN - Vanaf maandag 28 februari 2022 rijdt een nog groter deel van het wagenpark van de gemeente volledig elektrisch. Bij wijkteam 1, dat het groenonderhoud in Randwijck, Elsrijk en Patrimonium uitvoert, zijn de benzine- en dieselvoertuigen vervangen voor elektrische voertuigen.


Wijkbeheer bestaat uit vijf wijkteams die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het groenonderhoud in Amstelveen. Deze teams beschikken over in totaal 24 dienstvoertuigen voor het uitvoeren van het groenonderhoud. Van deze 24 voertuigen zijn er nu 13 elektrisch. De verwachting is dat de overige elf voertuigen eind mei zijn vervangen door elektrische voertuigen.

Méér elektrische voertuigen onderweg

De gemeente Amstelveen heeft meer elektrische voertuigen besteld. Wanneer alle bestelde voertuigen zijn afgeleverd, heeft de gemeente de beschikking over 49 elektrische dienstvoertuigen. Dit zorgt voor een C02-besparing van 71%. Ten aanzien van de zwaardere en specialistische voertuigen, zoals vuilniswagens, veegmachines en kolkenzuigers, houdt de gemeente de duurzame ontwikkelingen goed in de gaten.