AMSTELVEEN - Op maandag 31 oktober start de Nationale Klimaatweek. In die week deelt de gemeente dagelijks online eenvoudige tips waarmee inwoners direct aan de slag kunnen en die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Op dinsdag 1 november organiseert de gemeente het gratis webinar ‘De energierekening verlagen met een tochtvrij huis’. Op vrijdag 4 november staan de energie- en klimaatcoaches op de markt. Zij beantwoorden vragen en geven tips op het gebied van energie besparen en het klimaatbestendig maken van de tuin.

Floor Gordon, wethouder duurzaamheid: “We staan met elkaar voor een enorme uitdaging. Hoe kunnen we besparen op energie en dragen we bij aan een duurzamer Amstelveen? De andere vraag is hoe we ons kunnen voorbereiden op het veranderde klimaat met steeds langere periodes van droogte en hitte, afgewisseld door hele natte periodes. Tijdens de Nationale Klimaatweek Amstelveen bieden we onze inwoners concrete en laagdrempelige handvaten die zorgen voor een verlaging van de energiekosten en bijdragen aan een duurzame toekomst.”

Gratis webinar – De energierekening verlagen met een tochtvrij huis

Dinsdag 1 november 2022 om 19.30 uur - 60 minuten

Tijdens deze onlinebijeenkomst krijgen woningeigenaren en huurders uitleg hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen. Ook wordt uitleg gegeven bij het dichtmaken van naden en kieren in de woning. Dit is een snelle en goede manier om gas te besparen en het comfort in huis te verhogen. Tijdens de hele avond is er ruimte voor vragen via de chat. Aanmelden voor de avond kan via het Energieloket.

Energie- en klimaatkraam op de markt

Vrijdag 4 november van 8.00-15.00 uur, vlakbij Zorgeloos (Stadsplein 14)

De energie- en klimaatcoaches staan op 4 november op de markt met een kraam vol informatie voor woningeigenaren en huurders. De energiecoaches geven tips over het besparen van energie en beantwoorden vragen die inwoners hebben. Ze nemen enkele eenvoudige materialen, zoals een radiatoronluchtingssleutel en een douchetimer, mee die ze demonstreren en gratis uitdelen (zolang de voorraad strekt).

De klimaatcoaches zijn aanwezig om bezoekers gratis tuinadvies te geven. De coaches hebben de afgelopen maanden in totaal 15 tuineigenaren in Amstelveen gratis klimaatadaptief tuinadvies gegeven. Daarnaast hebben zij onderzocht welke klimaatbestendige maatregelen in de ene wijk wél en de andere wijk juist niet gewenst zijn. Hier vertellen ze meer over. Daarnaast demonstreren ze hoe inwoners met een ontkoppelset zelf hun regenpijp kunnen aansluiten op een regenton.

€ 50 korting op 50 regentonnen

Actieperiode 24 oktober t/m 6 november

Regentonnen vangen water op wat gebruikt kan worden in periodes van droogte. Om de aanschaf van een regenton te stimuleren, organiseert de gemeente een regentonnenactie. De gemeente vergoedt bij 50 regentonnen elk € 50 op de aankoopkosten. Om hiervoor in aanmerking te kopen moeten inwoners het aankoopbewijs insturen. Let op: op=op. Alle informatie is te vinden op Amstelveen Rainproof.