AMSTELVEEN - Het Oude Dorp ondergaat een facelift. Het is een uniek stukje stad waar de historische sfeer terug komt. Het nieuwe Oude Dorp wordt een mooie plek waar wonen, ondernemen, horeca en cultuur goed samengaan. Daarmee krijgt het een impuls op het gebied van leefklimaat en het ondernemersklimaat.


“In het nieuwe Oude Dorp is het fijn om te verblijven, te wonen, te winkelen, cultuur te snuiven, te recreëren of een hapje te eten in een van de vele horecagelegenheden“, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Het gebied wordt verkeersluw met oog voor goede parkeermogelijkheden.“

Bijzonder gebied

Het Oude Dorp is een bijzonder gebied met veel diversiteit. Het winkelaanbod is gespecialiseerd, kleinschalig en met persoonlijke aandacht. Het is een gebied waar mensen graag rondlopen, en cultuur en historie beleven. Het is ook een unieke plek om te wonen. Door delen van het Oude Dorp verkeersluw te maken en doorgaand gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk te weren, ontstaat meer ruimte voor voetganger en fietser en wordt het gebied leefbaarder. Bewoners, ondernemers en leveranciers kunnen met een ontheffing gemakkelijk hun weg vinden in het Oude Dorp.

Gelijkvloers

De Dorpsstraat en Stationsstraat worden gelijkvloers ingericht met een nostalgische uitstraling. De straten krijgen gebakken klinkers met twee lijnen van basaltkeien. Bestaande bomen krijgen een groene omheining.

Historische uitstraling

Klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes versterken de historische uitstraling. Nostalgische uithangborden verwijzen naar het bijzondere verleden van het Oude Dorp en nodigen uit om bij ondernemers naar binnen te lopen. Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting de Dorpsstraat en Stationsstraat. Om eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair‘. Te denken valt aan fietsenrekken, afvalbakken en bankjes.