AMSTELVEEN - Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Daarom organiseren Gemeente Amstelveen en Participe Amstelland van 30 september tot 7 oktober 2021 de Week van de Ontmoeting. In deze week zullen bijna 30 organisaties in Amstelveen hun deuren openen. Hier vinden meer dan 50 verschillende activiteiten plaats om elkaar te ontmoeten en aandacht te vragen voor eenzaamheid.

Marijn van Ballegooijen (Wethouder Welzijn): “Kom erbij! We hebben een gezellige week vol ontmoetingen georganiseerd. Ontmoeten zorgt voor verbinding en begrip voor elkaar. Kom alleen en maak eens een praatje met iemand die u nog niet kent. Of neem iemand mee uit uw omgeving die vaak alleen thuis zit. In een stad waar bewoners elkaar makkelijk ontmoeten is minder eenzaamheid. Daarom hoop ik dat veel mensen meedoen aan de Week van de Ontmoeting.”

Activiteiten en deelnemende organisatie
Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen inwoners verbinding met elkaar zoeken. Dit kan onder andere door jeu de boules, een rondleiding door museum Jan, kerkproeverij, een aanschuifdiner of door op stap te gaan met de zonnebloemauto. Het gehele programma staat op www.participe-amstelland.nu/WvdO en in het programmaboekje. Deze is af te halen bij het gemeentehuis, de wijkcentra, gezondheidscentra of bij de deelnemende organisaties.

Iedereen is welkom
Iedereen kan deelnemen aan de Week van Ontmoeting door het bezoeken van een activiteit. Zijn er fysieke bezwaren waarom u niet makkelijk naar een activiteit kunt komen? Voor vervoer kunt u contact opnemen met Amstelveenvoorelkaar (020-641 33 33).

Alliantie tegen Eenzaamheid
Niet alleen tijdens de Week van de Ontmoeting, maar het hele jaar door werkt de Amstelveense Alliantie tegen eenzaamheid gezamenlijk aan het verminderen van eenzaamheid. Binnen deze alliantie werken organisaties en gemeente samen aan signaleren en herkennen van eenzaamheid en het bevorderen en samenwerken aan nieuwe oplossingen. Nieuwe organisaties die zich willen aansluiten zijn van harte welkom, de gemeente Amstelveen nodigt dan ook eenieder uit die zich wil inzetten voor een langere termijn aanpak van eenzaamheid. Aansluiten? Ga naar amstelveen.nl/alliantie-tegen-eenzaamheid.