AMSTELVEEN - De landelijke MONO-campagne is maandag 2 maart 2020 weer van start gegaan en loopt tot eind april 2020. In deze periode vragen overheden en verkeersinstanties aandacht voor het gebruik van smartphones in het verkeer.

Afgeleid
Door social media zijn vrienden, familie en collega's altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij. Zeker als je met een smartphone in de auto stapt. Elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg.

Gewoon even doen
Gelukkig is er een simpele oplossing; je mobiel op stil zetten. Zo raak je niet afgeleid door telefoongeluiden. En kun je je beter concentreren op de weg. Dat is niet alleen veiliger voor jezelf, maar ook voor anderen.

Wist je dat?
Smartphonegebruik in het Nederlandse verkeer leidt tot enkele tientallen doden en honderden gewonden per jaar. Lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone vergoten het risico op een ongeluk minstens 25 keer. Vooral binnenkomende berichten vormen een grote verleiding.

Over MONO
Het doel van de MONO-campagne is om minder fietsers en automobilisten sociale media te laten gebruiken tijdens het rijden. Dit door te voorkomen dat berichten binnenkomen tijdens het sturen.Kijk voor meer informatie over de MONO-campagne op de website Daar kun je mee thuiskomen.