AMSTELVEEN - Het programma ZAAI Amstelveen 2020 is afgerond. Een half jaar van kennis geven en delen is klaar. De 21 startende ondernemers uit Amstelveen gaan met volle inzet verder met hun eigen ondernemingen met alles wat ze geleerd hebben het afgelopen half jaar.

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon: “ZAAI Amstelveen is een project van de Gemeente Amstelveen. In een nauwe samenwerking met de Ondernemersvereniging Amstelveen en de Rabobank Amstel en Vecht wordt het project uitgevoerd. Het doel is om startende ondernemers te helpen bij de start van hun onderneming door de ondernemersvaardigheden en -competenties te versterken. Zij volgen een aantal masterclasses, krijgen individuele coaching én helpen elkaar door intervisie.

De starters worden met elkaar verbonden en door de Ondernemersvereniging Amstelveen ook met de lokale ondernemers. Dit helpt hen om succesvol te ondernemen. Ik wil alle Amstelveense ondernemers die aan het programma meegewerkt hebben hartelijk bedanken. Door ZAAI hebben de deelnemers hun ideale klant, richting en missie helderder en praktische tools voor sales, marketing en financiën. Ik wens alle deelnemers veel succes met hun bedrijf.”

Programma ZAAI

Gedurende een half jaar werden er diverse Masterclasses gegeven. De Masterclasses Marketing, Business Model Canvas en de eerste intervisiebijeenkomst konden nog live plaatsvinden. Door corona veranderde de vorm van het programma en werden de Masterclasses online gedaan. Normaliter worden er ook een aantal lokale bedrijven bezocht. In plaats van de bedrijfsbezoeken werden extra vragenuurtjes ingelast over financiën, sales en marketing. Op 21 augustus 2020 was er weer een live bijeenkomst georganiseerd door ZAAI-deelnemer Mariëlle IJkel (Buitengewoon Leefstijlcoaching).

Ook is er een mooi samenwerkingsverband ontstaan tussen vijf ZAAI-deelnemers. Zuleima van Heyningen (Visie Arbeid en Gezondheid), Klaas Smit (Michael Henderson Recruitment), Natascha Pelgrom, (Het Kleurgebeuren), Joanna Vunderink Photography en Anja Reijmers Coaching hebben hun ambitie, professies en doorzettingsvermogen samengevoegd. Zij lanceerden de Carrière-Booster, om niet alleen elkaar te helpen maar ook diegenen die ten gevolge van het virus zonder werk (komen te) zitten. Tijdens de slotbijeenkomst, werden de deelnemers in het zonnetje gezet en gaven zij aan dat ze veel geleerd hebben door het programma ZAAI.

Deelnemers en informatie over ZAAI

Wil je meer weten over de deelnemers van dit jaar of meer weten over het programma ZAAI kijk dan op Zaai Amstelveen.