AMSTELVEEN - Maandagavond is de vaste oefenavond van de vrijwillige brandweer op kazerne Amstelveen. Na corona wordt er weer volop fysiek geoefend. Burgemeester Tjapko Poppens kreeg uitleg bij verschillende onderdelen van de oefeningen, onder meer bij het bevrijden van een persoon uit een auto, het blussen van een schoorsteenbrand en het openen van ramen en deuren, zonder ze te slopen, om een pand te kunnen betreden.

Burgemeester Tjapko Poppens zegt trots te zijn op de Amstelveense brandweer. “Brandweerwerk vereist altijd paraat staan en 100% inzet. Zodra het alarm afgaat, moeten onze brandweermannen en –vrouwen precies weten wat ze moeten doen en blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Het is zwaar werk. Gelukkig hebben we in Amstelveen voldoende vrijwilligers bij de brandweer, maar versterking is altijd welkom.”

Vrijwilligers
Brandweer Amsterdam-Amstelland is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als brandweerman of -vrouw bestrijd je brand, red je levens en verleen je hulp bij ongevallen. Maar je zet je ook in voor preventie door het geven van voorlichting en advies. Het brandweerwerk is dynamisch, veeleisend en divers. Soms hartverwarmend, soms hartverscheurend. Geen dag is hetzelfde. Samen met collega’s sta je klaar om anderen te helpen.

Week van de veiligheid
In het kader van de Week van de Veiligheid staat op 15 oktober een veiligheidskraam met medewerkers van brandweer, politie en gemeente op de vrijdagmarkt op het Stadsplein. Zij geven advies en tips over zaken zoals brandveiligheid, inbraakpreventie en babbeltrucs.

Meer informatie over vrijwilligers