AMSTELVEEN - De Kledingbank Amstelland is iedere woensdag open en helpt mensen met een laag inkomen aan kwalitatief goede kleding. Op woensdag 13 november 2019 bracht burgemeester Tjapko Poppens een bezoek aan de Kledingbank.

Enthousiaste vrijwilligers legden de burgemeester uit hoe de Kledingbank werkt en dat er mensen uit de hele regio naar de Kledingbank komen. Ook deze woensdag was het druk bij de Kledingbank.

Een goed initiatief

Burgemeester Poppens zei dat de gemeente de Kledingbank een goed initiatief vindt: “Het mes snijdt aan twee kanten. De kledingbank helpt mensen aan goede kleding en zo krijgt kleding een tweede leven. Dat is duurzamer. Compliment aan deze bevlogen groep vrijwilligers die alles inzamelen, uitzoeken en organiseren. Het ziet er goed uit.”

De Kledingbank is een initiatief van vrijwilligers en draait volledig op vrijwilligers. Wekelijks ontvangt de kledingbank ruim 100 klanten (gezinnen). In totaal zijn er meer dan 850 kaarthouders. Mensen met een Amstelveenpas of een vergelijkbare pas betalen € 2,- entree en mogen vervolgens gratis een aantal kledingstukken meenemen.

Assortiment Kledingbank

De Kledingbank biedt een ruim assortiment aan dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, beddengoed en meer. Het assortiment bestaat uit gebruikte kleding van goede kwaliteit en soms nieuwe kleding. Kleding kan gebracht worden op maandag van 10.00 tot 13.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. De kleding moet schoon, netjes en modieus zijn. Ook bed- en linnengoed van goede kwaliteit is welkom.

De Kledingbank is gevestigd aan Galjoen 4, 1186 ZV Amstelveen. Kijk voor openingstijden en meer informatie op de website van de Kledingbank.