AMSTELVEEN - Inwoners van verpleeghuizen kunnen geen bezoek ontvangen door de coronamaatregelen. Met het paasweekend voor de deur, is dit natuurlijk extra moeilijk. Om de bewoners en de medewerkers op te fleuren en hen een hart onder de riem te steken gingen burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Zorg Marijn van Ballegooijen langs om bloemen te brengen. Door deze actie steunt de gemeente ook de lokale sierteeltbedrijven.


In totaal werden 12 verpleeghuizen bezocht en ruim 600 bossen bloemen langs gebracht. Ook kregen de medewerkers paaschocolade. Hiermee wil de gemeente haar waardering uitspreken voor de enorme inzet van de medewerkers en vrijwilligers die dag en nacht voor de bewoners klaar staan.

“Medewerkers van verpleeghuizen ervaren op dit moment een enorme werkdruk en afstand houden is voor hen niet mogelijk,” zegt wethouder van Ballegooijen. “Hun werk voor deze kwetsbare mensen, is van onschatbare waarde. In deze tijden, nu de mensen geen bezoek mogen ontvangen, zorgt het personeel ervoor dat de sfeer in de verpleeghuizen goed blijft en de zorg gewoon doorgaat. De inzet, toewijding en professionaliteit die ik zie, verdient een groot compliment. De bloemen en chocolade van vandaag zijn daarom een bedankje van de gehele Amstelveense samenleving.”