AMSTELVEEN - 1.200 mantelzorgers uit Amstelveen krijgen de komende weken een bloem van de gemeente als hart onder de riem en dank voor hun inzet. De medewerkers van Mantelzorg & Meer verrassen de bij hun ingeschreven mantelzorgers thuis. Dit levert blije en ook emotionele reacties op. Mantelzorgen tijdens de coronacrisis is lastiger dan normaal. De zorg is intensiever en er zijn zorgen over besmetting.

Wethouder welzijn en zorg Marijn van Ballegooijen reikte een bloem uit aan meneer Sinke die voor zijn moeder zorgt. “Met deze bloemen bedanken we de mantelzorgers, maar laten we ook weten dat ze op onze steun kunnen rekenen. Tijdens het uitreiken komen we bij mensen thuis en vragen we hoe het met hen gaat. Als mensen dat willen maakt Mantelzorg & Meer meteen een vervolgafspraak om te kijken waar zij verder kunnen ondersteunen.”

Eenzaamheid
Doordat reguliere zorg de afgelopen maanden gesloten was, kwam alle zorg op de schouders van mantelzorgers terecht. En dat is zwaar. Daarnaast is er bij ouderen en hulpbehoevenden veel eenzaamheid. Dagopvang en hobbyclubs zijn nog gesloten en er komen weinig mensen op bezoek uit angst voor besmetting. De mantelzorger is soms de enige die zij regelmatig zien en dat legt extra druk.

Mantelzorger? Vraag hulp!

Mantelzorgers zijn vaak dag en nacht bezig om voor een dierbare met een beperking of chronische ziekte te zorgen. Via Mantelzorg & Meer biedt de gemeente ondersteuning, zoals extra zorg aan huis, begeleiding, cursussen en gesprekken met specialisten. Bent u mantelzorger en wilt u meer informatie? Op de website mantelzorg en meer kunt meer informatie vinden.