AMSTELVEEN - Mantelzorgers zijn onmisbaar. Daarom stuurt gemeente Amstelveen hen een bedankje rond de Dag van de Mantelzorg (10 november). Als blijk van waardering voor hun inzet en zorg ontvangen mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg & Meer een cadeaukaart. Ook kunnen zij zich weer inschrijven voor diverse activiteiten in de tweede week van november.

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg: “Mantelzorgers bieden veel hulp aan naasten met een ziekte of beperking. Bijvoorbeeld een ouder met dementie, een kind met autisme of een partner met Parkinson. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander komt heel wat kijken. De gemeente wil hen daarom samen met Mantelzorg & Meer graag in het zonnetje zetten. We organiseren hier dan ook geen dag, maar eigenlijk een Week van de Mantelzorg.”

Aanmelding bij Mantelzorg & Meer

Mantelzorgers die al bekend zijn bij Mantelzorg & Meer krijgen de cadeaukaart automatisch toegestuurd en hoeven hier niets voor te doen. Maar niet alle mantelzorgers in Amstelveen zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer. Bent of kent u een mantelzorger die nog niet bekend is bij Mantelzorg & Meer? Dan kunt u zich tot en met 15 december aanmelden via info@mantelzorgenmeer.nl of de website van Mantelzorg & Meer. U ontvangt dan later dit jaar ook een cadeaukaart en kunt zich aanmelden voor de Week van de Mantelzorg.

Week van de Mantelzorg

Van 7 t/m 12 november organiseert Mantelzorg & Meer diverse activiteiten en workshops voor mantelzorgers. De mantelzorgers die al bij Mantelzorg & Meer zijn ingeschreven, hebben hierover al eerder bericht gehad. Nieuwe aanmelders kunnen natuurlijk ook deelnemen. Inschrijven voor deze activiteiten is mogelijk tot en met vrijdag 26 oktober 17.00 uur.

Over Mantelzorg & Meer

Als mantelzorger biedt u zorg en hulp aan uw naaste met een chronische ziekte of beperking. Bij dit langdurig en intensief zorgen voor een ander, komt heel wat kijken. Het kan u veel voldoening geven. Maar ook vragen oproepen of zorgen en twijfels met zich meebrengen. Bij Mantelzorg & Meer vindt u betrokken en deskundige medewerkers, die begrijpen wat het betekent om mantelzorger te zijn. Voor vragen, meedenken en andere vormen van ondersteuning kunt u terecht bij Mantelzorg & Meer. Zij kunnen u helpen met advies, individuele ondersteuning, inzet van (zorg)vrijwilligers, cursussen, informatiebijeenkomsten en gespreksgroepen. Meer informatie vindt u op www.mantelzorgenmeer.nl.

De meeste diensten van Mantelzorg & Meer zijn gratis. De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks subsidie aan Mantelzorg & Meer om deze diensten te kunnen leveren.