AMSTELVEEN - Wethouder Rob Ellermeijer doet een ‘rondje langs de velden‘ bij Amstelveense sportclubs om te kijken hoe het gaat in tijden van corona. “Wat vooral opvalt is hoe veerkrachtig en creatief de clubs zijn om hun leden blijvend van dienst te zijn. Dat verdient een compliment, want het zijn moeilijke tijden.”


Een eerste rondgang bij de buitensport clubs leert dat de clubs serieus aan de slag zijn gegaan met de protocollen. “Of het nou gaat om looproutes, aangepaste trainingsvormen of desinfecterende middelen bij de ingang; het getuigt van verantwoordelijkheid en een enorme inzet”, zegt Ellermeijer.

Vrijwilligers
“Wat ook mooi is om te zien is hoe de vrijwilligers zich inzetten om alles in goede banen te leiden“, zegt Ellermeijer. “Samen met het bestuur zorgen zij dat Amstelveen in deze corona tijd verantwoord kan sporten.”

Compliment aan de leden
Ellermeijer is ook vol lof over de leden zelf. “We horen van de meeste clubs dat er weinig opzeggingen zijn en contributies gewoon betaald worden ondanks dat er niet of beperkt gesport kan worden. Dit getuigt van een grote loyaliteit aan de clubs. Zo zorgen de leden ervoor dat de clubs niet verder in problemen komen en dragen ze bij aan een gezond sportklimaat in Amstelveen.”

Ondersteuning
De gemeente wijst de clubs op de mogelijkheden van rijkssteun en gemeentelijk steun “We horen graag waar de clubs tegenaan lopen zodat we met maatwerk passende steunmaatregelen kunnen bieden.”