AMSTELVEEN - Deze zomer staat Amstelveen in het teken van kunst en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen of neem deel aan diverse activiteiten en wandelroutes op verschillende locaties in de stad. Op deze pagina ontdekt u het programma.

Tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen

Van zaterdag 2 juli tot en met zondag 25 september 2022 bekijkt u de kunstschatten van de gemeente Amstelveen in Het Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum JAN. De tentoonstelling bestaat uit een veelzijdige collectie die de gemeente over de afgelopen 70 jaar heeft opgebouwd. Als inwoner heeft u gratis toegang. Neem hiervoor uw ansichtkaart mee die u thuis per post heeft ontvangen.

Wandelroute Bovenkerk en Westwijk

Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 25 september 2022 vormen Bovenkerk en Westwijk het podium voor een wandelroute en speurtocht. De kunstroute Biotoop vormt zes wandelroutes die u langs alle kunstwerken van de verschillende kunstenaars brengt.

Historische fototentoonstelling in Amstelveen InZicht

In belevingscentrum Amstelveen InZicht is tot en met 1 augustus 2022 een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen.

Nog meer te beleven

Behalve de gemeentelijke tentoonstelling, wandelroute en de speurtocht is er deze zomer nog meer te beleven in Amstelveen.