AMSTELVEEN - Met een speerworp gaf wethouder Rob Ellermeijer vrijdag het startschot voor de Nationale Sportweek Amstelveen. De hele week staat Amstelveen in het teken van sport onder het motto #Sportdoetietsmetje. “Niets verbindt zoals sport en bewegen”, onderstreepte Ellermeijer het belang van sport bij de aftrap in de Meent.

Ellermeijer opende de Nationale Sportweek Amstelveen samen met speerwerpster Noëlle Roorda, directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur en de kinderen van de Willem Alexanderschool.

Sport verbindt

“Geweldig dat de Nationale Sportweek gewoon doorgaat, ook in tijden van corona”, aldus directeur van AmstelveenSport Heleen van Ketwich Verschuur. “We hebben gezien welke impact het virus heeft op de maatschappij. Sport is zeker niet uitgezonderd. Het spel, het samenkomen, samen bewegen wat hebben we het gemist. Daarom is het geweldig dat we nu een week lang sport kunnen vieren in Amstelveen.” Wethouder Ellermeijer vult aan: “Ook goed dat alle sportverenigingen in Amstelveen in deze Nationale Sportweek benadrukken dat iedereen kan meedoen.”

Sportakkoord

“Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen”, zei Ellermeijer bij de opening tegen de kinderen. “Dat iedereen zich fijn voelt, op het veld maar ook buiten het veld of in de kleedkamer.” ‘Iedereen meedoen’ is een van de belangrijkste punten uit het Sportakkoord. Met dit akkoord zet de gemeente, AmstelveenSport en alle aangesloten clubs zich samen in, zodat iedereen in Amstelveen een kans krijgt om te sporten, ongeacht afkomst of bijzondere situatie.

Programma

Het Amstelveense programma van de Nationale Sportweek biedt beweegplezier voor iedereen. De activiteiten van het programma zijn gratis. Zo organiseert zwembad De Meerkamp beweegochtenden en –middagen. Kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast wandelen, fietsen, Walking Football, Cognitieve Fitness en nog veel meer. Op woensdag 23 september 2020 doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema: ‘Verboden stil te zitten!’. Het volledige programma van de Amstelveense sportweek is te vinden op de agenda van Amstelveensport.

Olga Commandeur

De Nationale Sportweek wordt door sportambassadeur Olga Commandeur afgesloten. Zij geeft vrijdag in de Ben Goudsmithal een training waaraan iedereen die zich inschrijft kan meedoen.