AMSTELVEEN - Van maandag 11 mei 2020 tot en met zaterdag 30 mei 2020 gaat het Afvalbrengstation om 7.30 uur open. Dat is een uur eerder dan gebruikelijk. Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020, gaat het station dit jaar de hele dag van open. Van 7.30 tot 16.00 uur.


Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer): “De extra openstelling is bedoeld om de wachttijden voor de bezoekers aan het Afvalbrengstation te verkorten en om extra service te bieden aan al degenen die nu thuis aan het opruimen zijn en direct hun spullen willen afvoeren.” De gemeente kan op dit moment meer afval opslaan, omdat er nieuwe containers zijn geleverd en de oude er nog staan.

Vanwege het coronavirus worden er maximaal tien voertuigen per keer toegelaten. Zowel auto’s als (bak)fietsen. Om goed toezicht op het aantal bezoekers te kunnen houden, is het op dit moment niet mogelijk om auto’s te parkeren en lopend het terrein op te gaan om afval te storten.

Het Afvalbrengstation is gevestigd aan Grutterij 26 op bedrijventerrein Legmeer. Ook op deze locatie is het belangrijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.