AMSTELVEEN - De gemeentelijke plannen voor het planten van groen langs de vernieuwde Amstelveenlijn zijn bijna gereed. Als alles volgens planning verloopt start de gemeente deze winter met het voorbereidend grondwerk en de beplanting bij de kruispunten Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

“We zijn in de laatste fase van het project Amstelveenlijn gekomen,” aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer. “Aannemer VITAL is eind dit jaar zo goed als klaar, waarna wij als gemeente aan de slag kunnen met de omgeving. Ik ben verheugd dat de inrichtingsplannen van het groen nu bijna gereed zijn, zodat we de gebieden langs de Beneluxbaan weer het groene, Amstelveense karakter terug kunnen geven.”

Nieuwe situatie bij kruispunten
Uitgangspunt van de beplanting is dat er zoveel als mogelijk terugkomt van wat er voor de werkzaamheden stond. Bij de nieuwe kruispunten is de situatie op sommige plekken echter veranderd. Direct omwonenden van deze kruispunten ontvangen binnenkort meer informatie over de plannen voor de nieuwe beplanting.

Terugplaatsen iepen
Begin dit jaar werden dertien iepen langs de Keizer Karelweg verplaatst vanwege de werkzaamheden aan de A9. Deze staan sindsdien in een depot aan de Kalkbranderij. De gemeente zal deze iepen in de komende winter verhuizen naar hun nieuwe plek langs de Beneluxbaan.