AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen heeft een aantal blauwe zones. Een blauwe zone is een reguleringsinstrument dat wordt ingezet in gebieden waar behoefte bestaat aan kortdurende parkeermogelijkheden.


U kunt hierbij denken aan bestemmingen dichtbij winkels en gezondheidscentra.Om ervoor te zorgen dat blauwe zones gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk kort parkeren, controleert de gemeente Amstelveen (minimaal) één maal per maand of mensen zich hier daadwerkelijk aan houden. De controle vindt plaats in week 10: van 2 tot en met 8 maart 2020.

De gemeente zet de handhavingacties in om efficiënt parkeren mogelijk te maken, niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Vandaar ook deze aankondiging. Wanneer de gemeente meldingen binnenkrijgen over misbruik van de blauwe parkeerzones treedt de gemeente hier, ook buiten de aangekondigde handhavingsacties, tegen op. De blauwe zones in het betaald parkeergebied, zoals bij Kostverlorenhof, Groenhof en Bankrashof, worden altijd meegenomen buiten de “week van de blauwe zone”.