Popup Choir - De Kersteditie Zaterdag 14 december in Paradiso
"We can be Heroes, just for one day!" Popup Choir, Musicians Without Borders en Paradiso slaan hun handen ineen voor de jaarlijkse kersteditie. Samen, voor het goede doel, eren we David Bowie's meesterwerk: 'Heroes'. Zingen is heel leuk en zelfs leuker om samen te doen, daarom is Popup Choir de ideale plek voor iedereen die houdt van zingen. In anderhalf uur zingen we dit bijzondere nummer in drie harmonieën samen met het hele Popup Choir. Of je nu een ervaren zanger/zangeres bent, houdt van meeblèren in je eigen stamkroeg of alleen ervaren bent met de douchekop als microfoon, bij Popup Choir is iedereen welkom.
Popup Choir steunt het werk van Musicians Without Borders. Zing daarom mee op zaterdag 14 december en help geld op te halen voor muziekprogramma's in post-conflictgebieden. "We can be heroes, just for one day." Toegang is gratis, maar donatie wordt op prijs gesteld. Deze keer zullen alle opbrengsten naar Musicians Without Borders gaan.
Meer informatie: https://www.paradiso.nl/nl/programma/popup-choir-de-kersteditie/68813/

De Grote Kerst Bingo Diner Show Maandag 16 december in Paradiso
December, de feestmaand. Familie, vrienden, knapperend haardvuur, gourmetten, Sky Radio en cadeaus. Gezellig. Ook de maand van goedbedoelde surprises, sinterklaasrijmelarij van stamelende collega’s en in afspraakbeton gegoten kerstdagen met oude bekenden, ouders en schoonouders. De maand van ongemakkelijke eindejaarsfeestjes of heel erg exclusief single sushi eten. De maand waarin menigeen zich afvraagt: is er überhaupt iemand geïnteresseerd in wat ik wil?
Jazeker. Want midden in de vlakte tussen de Sint & Santa verplichtingen ligt op maandag 16 december in Paradiso de unieke zinnen verzettende oase die De Grote Kerst Bingo Diner Show heet. Een sááálige avond vol Amsterdamse eigenaardigheden, show met live band en a-mee-zing bingo, waar je wél naar toe wil. Je zit en zingt er gebakken bij want op het menu staat het medium-rare pronkstuk van Loetje (of een maaltijdsalade zonder vlees).
Meer informatie: https://www.paradiso.nl/nl/programma/de-grote-kerst-bingo-diner-show/68757/

Les Super Étoiles de Partout! Zondag 22 december in Paradiso Noord
Stampende Koerdische dansen, omfloerste Syrische ballades, intieme ‘taksims’ en knetterende grooves. Arabische kwarttonen vermengd met de subtiele tombak-percussie uit Iran. Super Étoiles de Partout wordt gevormd door de meest getalenteerde en ervaren deelnemers van Orchestre Partout én gaat de confrontatie aan met drie blazers uit de stal van Gallowstreet!

Les Super Étoiles de Partout bestaat uit de ‘sterren’, de meest getalenteerde en ambitieuze muzikanten van wereldband Orchestre Partout die zich spiegelen aan de drie Nederlandse collega's van Gallowstreet op altsax, trompet en trombone. De muzikanten komen uit het Midden-Oosten, Oost-Europa en Nederland. Iedereen brengt muzikale nummers in uit zijn of haar eigen cultuur. Super Étoiles de Partout brengt muziek uit Syrië, Iran, Koerdistan (Turks, Iraaks en Syrisch) doorspekt met Westerse blazersklanken.
Meer informatie: https://www.paradiso.nl/nl/programma/les-super-etoiles-de-partout/67242/

Paradiso's Kerstmatinee 2019 Donderdag 26 december in Paradiso
Op 26 december, Tweede Kerstdag, presenteert The Paradiso Orchestra weer een feestelijk muziekspektakel in Paradiso. Natuurlijk zijn onze vaste vrienden van fanfareorkest St. Caecilia weer van de partij. De internationale toptenor Marcel Reijans is onze gast. Hij gaat met de musici op zoek naar de mooiste kerstliederen uit de opera, de operette, de volksmuziek en De Jordaan!
Het is inmiddels een vaste traditie dat The Paradiso Orchestra op Tweede Kerstdag de Grote Zaal van Paradiso op zijn kop zet met de Kerstmatinee van de 21ste eeuw, een verrassende mix van muziek op het hoogste niveau, ontroering, plezier en glühwein.
Meer informatie: https://www.paradiso.nl/nl/programma/paradiso-s-kerstmatinee-2019/69379/