Woonbeton vloer van beton.

Woonbeton Interieur levert compleet afgewerkte woonbetonvloeren voor particulieren en ondernemers. Door onze jarenlange ervaring met schuim en woonbeton, hebben wij bijzondere expertise opgebouwd in het storten en gevlinderd afwerken van betonvloeren, de ideale ondergrond voor woonbeton vloerafwerkingen. Deze complete gevlinderde woonbetonvloeren zijn ideaal voor woningen en kantoren en zijn in diverse grijstinten aan te brengen.

Schuimbeton is ideaal voor het opvullen van kruipruimtes en wordt veel gebruikt bij renovatie van woningen en gebouwen. Het heeft bovendien als voordeel dat het een fundatie en isolatievloer is waarop eenvoudig vloerverwarming en een mooie afdekvloer kan worden aangebracht. Wij bieden het totaalconcept aan waarbij we, nadat we schuimbeton hebben aangebracht, zorg dragen voor het leggen en monteren van vloerverwarming. Vervolgens werken we het geheel af met een mooie vlakke dekvloer of, desgewenst, een stoere industrieel ogende betonvloer. Het gehele project wordt centraal gecoördineerd, u heeft een enkel aanspreekpunt die het totale project voor u begeleidt.

Gladde gevlinderde betonvloer

Wilt u een betonvloer laten storten die er mooi glad uitziet? Dan gaan we na de betonvloer storten, de betonvloer voor u vlinderen met een zogenaamde vlindermachine. Door dit proces ontstaat een gladde betonvloer met de bekende wolkachtige look. Hoe langer we de betonvloer vlinderen, hoe gladder en vlakker het oppervlak wordt.
Een gevlinderde betonvloer past perfect in een mooi bedrijfspand, maar komen we ook steeds vaker in de particuliere woningbouw tegen.

Dikte van een Betonvloer (woonbeton)


Aangezien een betonvloer niet goedkoop is en speciaal bedoeld is voor een vloer die heel sterk is, moet de dikte van een betonvloer altijd 8 cm zijn. Egaline vloeren 2 à 5 MM. Meestal bedraagt de dikte van de betonvloer meer dan 7 cm. De precieze dikte zal afhangen van de ondervloer en het type vloer..

Is de ondervloer in slechte conditie of moet er een bepaalde dikte overbrugd worden in verband sterkte vloer, dan is betonvloer geschikt en zal men in de praktijk ook kunnen kiezen voor een cementgebonden gietvloer. Aangezien de droogtijd van een traditionele cementdekvloer langer is dan die van een egaline gietvloer over de betonvloer een optie, men kiest men er vaak voor om een droogtijdversneller aan de beton toe te voegen. De droogtijd kan hiermee aanzienlijk verkort worden en de werken kunnen dan sneller aanvangen.

Dikte van een egaline vloer

Aangezien egaline niet goedkoop is en speciaal bedoeld is voor het uitvlakken van ondergronden, is de dikte van een egaline vloer beperkt. Egaline vloeren dikker dan 2 à 3 centimeter zal je in de praktijk dan ook niet veel tegenkomen. Meestal bedraagt de dikte van dit type vloer zelfs maar 1 of 2 mm. De precieze laagdikte zal afhangen van de ondervloer en het type egaline.

Is de ondervloer in slechte conditie of moet er een bepaalde dikte overbrugd worden in verband met het afschot, dan is egaline niet geschikt en zal men in de praktijk kiezen voor een ander cementgebonden product. Aangezien de droogtijd van een traditionele cementdekvloer veel langer is dan die van een egaline vloer, kiest men er vaak voor om een droogtijdversneller aan de cementmix toe te voegen. De droogtijd kan hiermee aanzienlijk verkort worden en de werken kunnen dan sneller aanvangen.