NEDERLAND - Na opnieuw een regenachtig weekend lijkt het de komende week een stuk minder wisselvallig te worden. Tot het midden van de week wordt het even wat koeler met nachtelijke temperaturen net boven het vriespunt. Vanaf donderdag wordt het echter alweer wat zachter.


Zondag wordt het opnieuw regenachtig al zijn de buien niet zo talrijk als op zaterdag. Gedurende de middag neemt de bewolking toe en het komt tot diverse buien. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met een maximumtemperatuur van 12 tot 14 graden. De zuidwestenwind is matig boven land en krachtig aan zee. Af en toe kan het aan de kust hard waaien.

Op maandag wordt het nog een wisselvallige dag met een aantal buien, maar zeker ook droge momenten waarin af en toe de zon kan schijnen. De maxima liggen tussen 9 en 12 graden met de hoogste waarden in de kustgebieden. De westenwind is soms nadrukkelijk aanwezig.

Vanaf dinsdag wordt het een stuk minder wisselvallig. De wind draait naar noordelijke richtingen en de temperatuur doet geleidelijk een stapje terug. Dinsdag is het circa 10 graden en woensdag komt de maximumtemperatuur op 6 tot 8 graden uit. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel bewolking, maar op een enkel buitje na blijft het vaak droog. Slechts af en toe is er wat ruimte voor de zon. De nacht van dinsdag naar woensdag lijkt koud te verlopen. Lokaal kan dat hier en daar tot lichte nachtvorst leiden.

Vanaf donderdag wordt het al snel weer zachter. De nachtelijke temperaturen liggen dan tussen de 6 en 9 graden terwijl het overdag tot zo'n 12 graden wordt. Wel kan er op vrijdag een stevige noordwestenwind opsteken, met name aan de kust, die het voor het gevoel wat kouder maakt.

Het volgende weekend en de dagen erna wordt het dan mogelijk ook iets kouder en gaan we langzamerhand de winter tegemoet.